Start Arrow OgródArrow Jadalne kwiaty na wielkanocnym stole

Jadalne kwiaty na wielkanocnym stole

Kwiaty nie tylko zdobią i wprowadzą wiosenny klimat we wnętrzu. Niektóre z nich dodadzą niepowtarzalnego smaku świątecznym daniom. Sprawdź, które kwiaty można jeść i udekorować nimi wielkanocny stół… Oto nasze wskazówki!

Bratek trójbarwny 

Kwiaty bratka trójbarwnego mają słodki i cierpki smak. Idealnie więc komponować się będą z owocowymi sałatkami oraz chłodnikami. Można nimi również ozdobić wielkanocną babkę, muffinka oraz mazurek. 

Nasturcja ogrodowa 

Ma lekko pikantny i pieprzny smak. Idealnie sprawdzi się w żurku, a także w sałatkach. 

Stokrotka 

Liście i pąki stokrotki doskonale podkreślą smak past jajecznych i omletów. Kwiatami stokrotki zaś możesz ozdobić faszerowane jajka. 

Dodane przez: Kamila Klepacka

Kamila Klepacka
Dodaj komentarz

Data dodania:


kwiecień 11, 2022
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Witaj gościu
z

Zobacz, co na ten temat czytali nasi DOMownicy

Obejrzyj galerię zdjęć Salon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane Produkty