Jajko z rzeżuchy, postawione na stole, wprowadzi wyjątkowy i świąteczny nastrój we wnętrzu. Zastanawiasz się, jak zrobić świąteczne jajko z rzeżuchy? Oto nasze wskazówki! Sprawdź i zainspiruj się!
Aby wykonać świąteczne jajko z rzeżuchy, przygotuj:
- jajko z plastiku lub ze styropianu,
- kawałek gazy,
- płatki kosmetyczne,
- gumkę,
- nasiona rzeżuchy.
Płatki kosmetyczne należy zwilżyć i obłożyć nimi jajko z plastiku bądź ze styropianu. Następnie należy równomiernie obtoczyć jajko w nasionach rzeżuchy. Kolejnym krokiem jest zawinięcie jajka w gazę. Na dole spinamy gazę gumką i obcinamy jej nadmiar.
Jajko należy ustawić pionowo, np. na kieliszku do jajek. Pamiętać trzeba o regularnym spryskiwaniu jajka wodą. Musi być stale wilgotne. Po 4-5 dniach jajko pokryje się zieloną rzeżuchą. Gotowe!
Dodaj komentarz