Ryby są bardzo pyszne i zdrowe. Niestety podczas ich smażenia, wydziela się intensywny i nieprzyjemny zapach. Jak go uniknąć? Oto nasze wskazówki! Sprawdź i zainspiruj się!
Zastanawiasz się, jak uniknąć nieprzyjemnego zapachu podczas smażenia ryb? To bardzo proste. Jak to zrobić? O tym poniżej…
Przygotuj:
- kilka plastrów cytryny,
- gałązki świeżego rozmarynu,
- kilka liści laurowych,
- goździki,
- laskę cynamonu.
Ułóż kilka plasterków cytryny lub gałązek świeżego rozmarynu na patareni, na której smażysz ryby. Ich intensywny aromat skutecznie zneutralizuje nieprzyjemny zapach.
Innym sposobem jest zagotowanie wody w garnku na palniku obok. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć do niej kilka listków laurowych, goździków lub pokruszoną laskę cynamonu. Gotowe!
Dodaj komentarz